Dosier

Pamje që nuk harrohen, shqiptari ia puth çizmen ushtarit britanik që solli lirinë më 1999(VIDEO)

Pamje që nuk harrohen, shqiptari ia puth çizmen ushtarit britanik që solli lirinë më 1999(VIDEO)
16 qershor 2017 • 15 : 11

Lufta e Kosovës ka lënë gjurmë të pashlyeshme tek secili që e ka përjetuar atë. Por pas mbarimit të saj dhe kthimit të gjithë atyre që mbijetuan, menjëherë u vendosen edhe trupat e KFOR-it në vend.

Pamjet e publikuara shfaqin momentin se si u pritën atëkohë, pra në vitin 1999, ushtarët britanikë në kryeqytetin e Prishtinës.

Si shenjë falënderimi për lirin që ua sollën, prishtinasit, fëmijë e të mëdhenj shprehen gëzimin dhe lumturinë që po e ndjenin pas lirisë së fituar.

Njëri prej tyre u ulë dhe ia puthi çizmen ushtarit britanik për lirinë që ata e sollën më 1999.

Madje mikpritja e tyre nuk ndalej vetëm me kaq. Në këto pamje shihet se si gratë në atë kohë i shërbenin ushtarët me çaj rusi, një mënyrë kjo për t’ua kthyer atyre nderin dhe sakrificën që e bën për ta mbrojtur popullin kosovar nga gjenocidi i kohës së Millosheviqit.

© zëri.info