Dosier

Zemra e Avni Rustemit (Video)

Zemra e Avni Rustemit (Video)
12 mars 2017 • 20 : 56

Avni Rustemi (22 shtator 1895 – 23 prill 1924) ishte mësues, publicist dhe deputet shqiptar.

Rustemi ishte themelues dhe drejtues i shoqatës “Bashkimi” dhe anëtar i opozitës demokratike para Lëvizjes së Qershorit më 1924.

Mban titullin “Hero i Popullit” që më 13 qershor 1920 vrau në Paris Esad Toptanin.

Por, si e ruajtën patriotët shqiptarë të balsamosur zemrën e Avni Rustemit? Cila është historia paralele mes tij dhe Esad Pashës?

Ndiqni të plotë dokumentarin “Zemra e Avni Rustemit”, të gazetarit Marin Mema. /TCH/

 

© zëri.info