Bota

Gjendet një qyp me lira në bodrumin e teatrit

Gjendet një qyp me lira në bodrumin e teatrit
08 nëntor 2018 • 13 : 05

Lexo tjera detaje

Është gjetur një qyp me lira në bodrumin e teatrit “Cressoni” në Como të Italisë.

Qypi ishte i mbushur me monedha të vjetra romake. “Ende nuk dimë detaje të rëndësisë historike dhe kulturore të gjetjes.

Kjo zonë po provon të jetë një thesar i vërtetë për arkeologjinë tonë, një zbulim që më mbush me krenari” – tha ministri i Kulturës Alberto Bonisoli në një njoftim për shtyp, shkruan Kultplus.com

Monedhat e gjetura janë transferuar në laboratorin e restaurimit Mibac në Milano, ku arkeologët dhe restauruesit do t’i shqyrtojnë ato.

Image

© zëri.info