Bota

Shqetësuese mbeturinat në majën Everest

Shqetësuese mbeturinat në majën Everest
10 gusht 2018 • 10 : 11

Lexo për më shumë detaje

Përgatiti: Vranina Kelmendi

Disa foto tronditëse janë shpërnda në internet ku turistët kanë treguar jo fotot mahnitëse të majës  me të lartë në botë, por mbeturinat të cilat janë duke u bërë problem për natyrën,shrkuan Daily Mail, përcjell”Zeri.info”

Gjeologu Alton Beyr ka thënë se shumë here këto mbeturina janë djegur ose janë varrosur nga njërezit, mirëpo shishet e qelqit jane bërë problem shqetësuese si dhe plastika pas djegies së tyre liron helmet toksike poashtu edhe varrosja e tyre helmon ujerat nëntokësore/ZERI/.

Image
Image
Image

© zëri.info