Bota

Australi: Miratohet legji për martesën e personave të gjinisë së njejtë

Australi: Miratohet legji për martesën e personave të gjinisë së njejtë
07 dhjetor 2017 • 09 : 13 Pamje nga kryeqyteti Kanberra në Australi

Parlamenti i Australisë e ka miratuar legjislacionin për lejimin e martesës së personave me gjini të njejtë në gjithë vendin.

Dhoma Përfaqësuese e Australisë sot e miratoi legjislacionin, me të cilin ndryshohet definimi i martesës si bashkimin ndërmjet mashkullit dhe femrës në “bashkim të dy njerëzve”.

Një javë më herët ky legjislacion ka kaluar edhe në Senatin e këtij vendi.

Pas votimit, aktivistët për të drejtat e komunitetit homoseksual kanë festuar para ndërtesës së parlamentit. /REL/

© zëri.info