Auto&Tech

Apple thyen rekord me daljen e Iphone X

Apple thyen rekord me daljen e Iphone X
03 nëntor 2017 • 14 : 55

Analistët e Wall Street janë optimist në kërkesën për iPhone X të ri. Ai tani gjendet nëpër  dyqane me një çmim model bazë prej 999 dollarë, transmeton Zeri.info.

"Ne e shohim iPhone X si zhbllokim të përmirësimeve të përmbysura të iPhone, veçanërisht në Kinë", shkruan analisti i Morgan Stanley, Katy Huberty. "Afërsisht, ne e shohim kërkesën e ndrydhur që shkon në një ndryshim të rëndësishëm faktorësh që ka gjasa të përshpejtojë rritjen e njësisë së iPhone", shkruan CNBS, përcjell Zëri.info.

Aksionet e Apple po rriten përderisa edhe Wall Street po rritet më shumë me lëshimin e iPhone X gjatë të premtes.

Kompania raportoi për rezultate më të mira sesa  ato që priteshin në tremujorin e ardhshëm të muajit shtator dhe ata dhanë edhe një udhëzues të shitjeve të tremujorit të dhjetorit mbi pritjet e Ëall Street.

Aksionet e Apple u shitën me 4 përqind në shitjen e së premten, si shënime nga Ëall Street që ishin pozitive në të ardhurat e tremujorit të fundit dhe madje edhe më optimiste rreth iPhone X.  Nëse hapet në këtë nivel, stoku do të shënoj ngritjen e gjitha kohërave, transmeton Zeri.info.

IPhone X është në dispozicion në dyqane të premten me një çmim bazë prej 999 dollarë.

Morgan Stanley beson se modeli i ri me çmim më të lartë do të nxisë përdoruesit e tanishëm të iPhone për tu përmisuar, transmeton Zeri.info.

Masa e Apple është rritur deri në 45 % që nga e enjtja  krahasuar me fitimin prej 15 për qind të S & P 500./ZERI

 

Watch CNBC's first hands-on look at Apple's new iPhone X from CNBC.

© zëri.info