Auto&Tech

Apple pritet të shënojë rekord shitjesh me iPhone 8

Apple pritet të shënojë rekord shitjesh me iPhone 8
01 korrik 2017 • 11 : 42

Gjiganti Apple pikërisht në dhjetëvjetorin e iPhone, këtë javë, ka zbuluar detaje të fundit rreth disa studimeve të bëra për të ardhmen e kësaj kompanie.

Analistët thonë se pritet rekord i ri shitjes së iPhone 8 me vënjen e tyre në treg, duke lënë prapa dhe zhdukur suksesin e jashtzakonshëm të iPhone 6 e po ashtu dhe atë të fundit 7, transmeton Klan Kosova.

Përditësimi më i rëndësishëm i iPhone në tre vjet premton jo vetëm që të përmbysë tregun e telefonëve të mençur, por edhe rezultatet financiare të Apple për disa muaj.Image

Angelo Zino, një analist i kapitalit të lartë në CFRA, parashikon rekord të iPhone për 241.5 milionë dollarë në 12 muajt pas lansimit të iPhone 8 – duke shkatërruar nivelin e mëparshëm, të vendosur nga iPhone 6, pas hyrjes së tij në fund të vitit 2014.

Kërkesa për iPhone-in e ri mund të rrisë Apple-in si kompania me më së shumti shitje të telefonave të mençur në mbarë botën, por duhet të vendoset në tre fusha kyçe – zëri i saj Siri, realitet i shtuar dhe inteligjenca artificiale, sipas Tuong Nguyen, një analist në treg Studiues Gartner.

Siri, megjithëse ende asistenti dixhital më i popullarizuar, ka harxhuar disa prej udhëheqjes së tij të hershme në rivale Google Assistant.

Nga ana e harduerit, Samsung ka krijuar tashmë një platformë me karakteristika të caktuara popullore, të tilla si ngarkimi pa tela dhe rezistenca ndaj ujit, transmeton Klan Kosova.

Se kush do të kryesojë pritet të shihet në ditët në vazhdim!

© zëri.info