Auto&Tech

Ford prin në listën e veturave që vetëvozitëse, Tesla disa vende më poshtë

Ford prin në listën e veturave që vetëvozitëse, Tesla disa vende më poshtë
08 prill 2017 • 11 : 06

Hulumtuesit dhe njohësit e automobilizmit, i kanë studiuar makinat me autopilot dhe kanë gjetur se më e mira në mesin e tyre është Ford.

Të gjitha veturat janë analizuar në detaje: si janë prodhuar, materialet e përdorura, sistemi i lëvizjes, niveli i teknologjisë dhe funksioni i autopilotit.

Pasi janë trajtuar faktet e mbledhura, është bërë raporti mes mënyrës së ndërtimit të veturës dhe aftësisë së ngasjes autonome.

E para në listë ka dalë të jetë Ford, pastaj Renault, Nissan dhe Mercedes. Tesla ka dalë në vendin e pestë, e pasuar nga Waymo, BMW, WV Group dhe Hyundai.

© zëri.info