Aktuale

Përfundon takimi në Bruksel

Përfundon takimi në Bruksel
08 nëntor 2018 • 20 : 28

Lexo detajet!

Bashkimi Evropian pret që Serbia dhe Kosova të dorëzojnë shpejt angazhimin e tyre ndaj Dialogut, duke pasur parasysh lidhjen e drejtpërdrejtë ndërmjet normalizimit të plotë të marrëdhënieve midis tyre dhe perspektivave konkrete për aspiratat e tyre në BE.

Në diskutimet e saj me dy presidentët, Federica Mogherini theksoi nevojën që Kosova dhe Serbia të sigurojnë një mjedis të favorshëm për Dialogun dhe të përmbahen nga fjalët, veprimet dhe masat që janë në kundërshtim me frymën e normalizimit.

Ata diskutuan hapat e nevojshëm për rrugën përpara dhe vendosën të mbesin në kontakt të vazhdueshëm në ditët në vijim për të vlerësuar ndjekjen e takimit të sotëm.

© zëri.info