Aktuale

Serbia anulon takimin e ardhshëm të dialogut teknik me Kosovën

Serbia anulon takimin e ardhshëm të dialogut teknik me Kosovën
11 korrik 2018 • 23 : 46

Lexoni më shumë detaje

Shefi i ekipit negociator të Kosovës për dialogun, Avni Arifi, ka konfirmuar se pala serbe ka anuluar pjesëmarrjen në këtë takim tre palësh.

“Anulimi i takimit është edhe një dëshmi i radhës dhe dëshmon se Serbia me çdo kusht po insiston të bllokojë zbatimin e marrëveshjes së Brukselit për energji”, ka thënë Arifi për KTV-në.

Ai ka shtuar se nuk e di arsyen e refuzimit të këtij takimi nga pala serbe, por ka thënë se pala serbe vazhdon të jetë destruktive në dialog.

Në ftesën e BE-së për këtë takim drejtuar të dyja palëve, thuhet se situata aktuale me devijime të përsëritura të frekuencave nga zona e kontrollit të Serbisë dhe Kosovës nuk është e qëndrueshme për stabilitetin e sistemit energjetik të Evropës.

 

© zëri.info