Aktuale

Ekskluzive: Marrëveshja PDK-LDK-Lista “Srpska” (Dokument)

Ekskluzive: Marrëveshja PDK-LDK-Lista “Srpska” (Dokument)
09 dhjetor 2014 • 13 : 50 • autori: Alban Muhaxheri

Kjo është marrëveshja e arritur ndërmjet PDK-LDK dhe Listës “Srpska” e cila bëri të mundur edhe krijimin e qeverisë, transmeton Zeri.info.

Të formohet assosacioni i komunave serbe në aftë prej 3 deri 5 muaj nga nënshkrimi i kësaj marrëveshje.
Tretman të veçantë gjatë procesit të privatizimit në valët e ardhshme në komunat me shumicë serbe.
Kthimin e të zhvendosurve serb dhe jo shqiptar me garancion të sigurisë nga ana e qeverisë dhe kryeministrit.
Kthimi dhe mbrojtja e pronës së uzurpuar, transmeton Zeri.info.

Zëvendës – kryeministër Branimir Stojanoviç.

Ministër për Qeverisje Lokale – Lubimir Mariç.

Ministër për Kthim – Aca Jablanoviç.

6 zëvendës ministra.

Nisja e fluturimeve ajrore Prishtinë – Beograd dhe themelimin e linjës hekurudhore.

Emërimi i pjesëtareve te komunitetit serb në vende të zëvevdës shefave dhe pozita tjera të rëndësishme në Policinë e Kosovës, sipas ligjit/Zeri.

Image

 

 

 

© zëri.info